Reduceri Copertine Metalice

Oferta pe ziua de astati pentru Copertine Metalice!
20% REDUCERE
Preț REDUS – 80 €/mp

Preț de listă: 100 €/mp

Ofertă limitată! – 8 ore si 30 min
09.11.2023 (8:30 – dimineață)
09.11.2023 (5:00 – după-amiază)


Prețurile sunt fară TVA.

Despre Copertine Metalice

  Copertinele metalice sunt structuri metalice utilizate în diverse aplicații pentru a acoperi sau proteja anumite zone sau obiecte.

  Acestea pot fi fabricate din diferite tipuri de metale, cum ar fi oțelul, aluminiul sau aliajele speciale, în funcție de scopul lor și de mediul în care vor fi utilizate. Iată câteva informații importante despre copertinele metalice:

Scopuri:

 • Protecție împotriva intemperiilor: Copertinele metalice sunt adesea folosite pentru a proteja intrările în clădiri, cum ar fi ușile sau ferestrele, de ploaie, zăpadă sau soare excesiv.
 • Estetică: Aceste copertine pot fi folosite și în scopuri estetice, pentru a adăuga un aspect modern sau industrial clădirilor sau pentru a defini spații exterioare, cum ar fi terasele sau zonele de odihnă.
 • Protecție împotriva vandalismului: Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a proteja clădirile sau echipamentele împotriva actelor de vandalism sau a distrugerilor.
Care sunt scopurile principale ale copertinelor metalice?
 1. Protecția împotriva intemperiilor: Una dintre cele mai comune utilizări ale copertinelor metalice este protejarea intrărilor în clădiri, ferestrelor și altor zone împotriva intemperiilor, cum ar fi ploaia, zăpada și soarele excesiv. Aceste copertine oferă o barieră eficientă împotriva condițiilor meteorologice dăunătoare, protejând spațiile interioare și facilitând accesul la intrări fără a fi expuși la ploaie sau zăpadă.

 2. Estetica și îmbunătățirea aspectului clădirii: Copertinele metalice pot fi folosite pentru a adăuga un aspect estetic clădirilor. Ele pot contribui la aspectul general al clădirii și pot fi personalizate pentru a se potrivi stilului arhitectural al acesteia. Copertinele pot fi, astfel, elemente de design care adaugă valoare estetică unei proprietăți.

 3. Creșterea confortului în spațiile exterioare: Copertinele metalice pot fi utilizate pentru a crea zone de protecție temporară în aer liber, cum ar fi terase, spații de recreere sau zone de relaxare. Ele oferă un spațiu umbrit și protejat de ploaie și soare, permițând oamenilor să se bucure de spațiul exterior în orice condiții meteorologice.

 4. Protecție împotriva vandalismului și a daunelor: Copertinele metalice pot fi utilizate pentru a proteja clădirile sau echipamentele împotriva actelor de vandalism sau a altor daune. Ele pot fi, de exemplu, instalate peste geamuri sau fațade pentru a le proteja de lovituri sau graffiti.

 5. Definirea spațiilor exterioare: Copertinele pot fi utilizate pentru a defini spații exterioare și pentru a crea zone distincte în aer liber, cum ar fi intrările în magazine, cafenele sau restaurante. Ele pot ajuta la atragerea clienților și la crearea unui spațiu confortabil și atractiv.

  Acestea sunt câteva dintre scopurile principale ale copertinelor metalice, dar ele pot fi adaptate și personalizate pentru a satisface nevoile specifice ale diferitelor aplicații și proprietăți.

Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice

Ce tipuri de copertine metalice sunt disponibile?

  Există mai multe tipuri de copertine metalice disponibile, iar alegerea depinde de scopul specific și de necesitățile individuale ale proiectului sau proprietății. Iată câteva tipuri comune de copertine metalice:

 1. Copertine fixe:

  • Copertinele fixe sunt structuri metalice permanente care nu pot fi ajustate sau retractate. Acestea sunt ideale pentru a oferi protecție permanentă împotriva intemperiilor sau pentru a îmbunătăți aspectul estetic al clădirilor.
 2. Copertine retractabile:

  • Copertinele retractabile pot fi extinse sau retractate în funcție de necesități. Ele oferă flexibilitate și pot fi utilizate pentru a furniza protecție temporară împotriva ploii sau soarelui. Aceste copertine sunt adesea folosite pentru terase, balcoane sau spații de recreere în aer liber.
 3. Copertine cu brațe extensibile:

  • Aceste copertine au brațe articulate care permit extinderea și retractarea lor. Ele pot fi montate deasupra ferestrelor sau ușilor și pot fi ajustate pentru a controla cantitatea de lumină și umbră dorită.
 4. Copertine perforate:

  • Copertinele perforate au desene sau perforații în metal, ceea ce le permite să ofere o combinație de protecție împotriva soarelui, dar și să permită trecerea aerului și a luminii. Ele pot fi folosite în special pentru a crea umbre plăcute în spații deschise.
 5. Copertine cu panouri solare:

  • Unele copertine metalice sunt echipate cu panouri solare integrate, care pot produce energie electrică pentru a alimenta luminile sau alte dispozitive din jur. Acestea pot fi o opțiune ecologică și eficientă energetic.
 6. Copertine pentru mașini:

  • Copertinele metalice pentru mașini sunt proiectate pentru a proteja vehiculele de intemperii și soare excesiv. Ele sunt adesea instalate în parcări sau în curțile rezidențiale pentru a oferi protecție pentru automobile.
 7. Copertine comerciale:

  • Copertinele metalice pot fi folosite în mediul comercial pentru a crea zone de protecție în aer liber pentru clienți sau pentru a îmbunătăți aspectul clădirilor comerciale.
 8. Copertine personalizate:

  • Multe copertine metalice pot fi personalizate pentru a se potrivi cerințelor individuale ale proiectului. Aceasta include alegerea formei, dimensiunii, culorii și materialelor potrivite.

  Acestea sunt doar câteva exemple de tipuri de copertine metalice disponibile. Alegerea corectă a unei copertine depinde de obiectivele specifice ale proiectului, bugetul disponibil și mediul în care va fi utilizată.

Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice

Din ce materiale pot fi realizate copertinele metalice?

  Copertinele metalice pot fi fabricate din mai multe tipuri de materiale metalice, în funcție de cerințele specifice ale proiectului și de mediul în care urmează să fie utilizate. Iată câteva dintre cele mai comune materiale din care pot fi realizate copertinele metalice:

 1. Oțel: Oțelul este un material metalic foarte robust și durabil, ceea ce îl face potrivit pentru copertinele care trebuie să reziste la condiții dure, cum ar fi cele expuse la vânturi puternice sau intemperii extreme. Cu toate acestea, oțelul poate fi susceptibil la coroziune și necesită adesea protecție suplimentară, cum ar fi vopsirea sau galvanizarea.

 2. Aluminiu: Aluminiul este un material ușor și rezistent la coroziune. Copertinele din aluminiu sunt populare pentru utilizarea comercială și rezidențială, deoarece nu necesită o întreținere semnificativă și pot rezista bine în medii umede sau cu sare (precum zonele de coastă).

 3. Aliaje speciale: Unele aplicații pot necesita copertine fabricate din aliaje speciale de metale, cum ar fi aliajele de aluminiu sau oțel inoxidabil. Aceste aliaje sunt adesea alese pentru rezistența lor crescută la coroziune și pentru calitățile lor specifice de durabilitate.

 4. Cupru: Copertinele din cupru oferă un aspect distinctiv datorită culorii sale naturale, care se oxidează în timp și dobândește o patină verde. Ele pot fi utilizate pentru a crea un aspect rustic sau tradițional și pot rezista bine în medii umede.

 5. Aluminiu acoperit cu poliester (ACM - Aluminum Composite Material): Aceste copertine constau dintr-un strat de aluminiu sau aliaj de aluminiu învelit într-un strat de poliester. Ele sunt ușoare, rezistente la coroziune și pot fi personalizate cu diferite culori și texturi.

 6. Fier forjat: Copertinele din fier forjat sunt adesea folosite pentru a adăuga un aspect artistic și tradițional clădirilor. Fierul forjat poate fi modelat în diferite desene și forme, iar copertinele din acest material pot avea un aspect elegant.

 7. Policarbonat: Chiar dacă nu este un metal, policarbonatul este un material transparent sau semitransparent care poate fi utilizat pentru a crea copertine. Acest material permite trecerea luminii și poate oferi protecție împotriva razelor UV.

  Alegerea materialului potrivit depinde de factori precum bugetul disponibil, cerințele estetice, mediul în care va fi utilizată copertina și nivelul de întreținere dorit. Este important să se ia în considerare avantajele și dezavantajele fiecărui material înainte de a lua o decizie finală.

Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice

Care sunt beneficiile copertinelor metalice?

  Copertinele metalice oferă o serie de beneficii semnificative, care le fac populare într-o varietate de aplicații. Iată câteva dintre principalele beneficii ale utilizării copertinelor metalice:

 1. Protecție împotriva intemperiilor: Una dintre principalele funcții ale copertinelor metalice este de a oferi protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile, cum ar fi ploaia, zăpada, grindina și soarele puternic. Acestea pot menține spațiile interioare uscate și pot ajuta la protejarea mobilierului, echipamentelor sau altor obiecte din exterior.

 2. Estetică și îmbunătățirea aspectului clădirii: Copertinele metalice pot adăuga valoare estetică unei clădiri sau a unei proprietăți. Ele pot fi personalizate pentru a se potrivi stilului arhitectural al clădirii și pot contribui la un aspect modern, elegant sau tradițional, în funcție de preferințele proprietarului.

 3. Creșterea confortului în spațiile exterioare: Copertinele metalice permit crearea unor zone de protecție în aer liber, precum terase, balcoane sau zone de recreere. Acestea oferă umbra necesară în zilele călduroase de vară și protecție împotriva ploii sau zăpezii în zilele nefavorabile.

 4. Reducerea căldurii și a luminii solare: Copertinele pot ajuta la reducerea căldurii din interiorul clădirii sau la blocarea razelor solare excesive, ceea ce poate duce la o reducere a costurilor de răcire și la un mediu interior mai confortabil.

 5. Protecție împotriva UV: Copertinele metalice pot oferi protecție împotriva radiațiilor ultraviolete (UV), protejând astfel pielea și obiectele expuse la soare de decolorare și deteriorare.

 6. Economii de energie: Prin reducerea expunerii la soare a clădirii, copertinele pot contribui la economii de energie, deoarece se reduce necesitatea utilizării echipamentelor de răcire în timpul verii.

 7. Definirea spațiilor exterioare: Copertinele metalice pot ajuta la definirea spațiilor exterioare și la crearea zonelor distincte în aer liber, cum ar fi intrările în magazine, cafenele sau restaurante. Acestea pot atrage clienții și pot oferi un spațiu protejat și plăcut pentru activități în aer liber.

 8. Protecție împotriva vandalismului și a daunelor: Copertinele pot oferi o barieră de protecție împotriva vandalismului sau a daunelor accidentale, protejând astfel clădirile și echipamentele.

 9. Durabilitate și longevitate: Copertinele metalice sunt adesea fabricate din materiale durabile, cum ar fi oțelul sau aluminiul, ceea ce le conferă o lungă durată de viață și necesită puțină întreținere.

  Aceste beneficii fac din copertinele metalice o opțiune atractivă pentru proprietarii de clădiri comerciale și rezidențiale, precum și pentru proiectele de amenajare a spațiilor exterioare. Copertine metalice, copertine metalice cu policarbonat.

Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice

Cum se instalează copertinele metalice?

  Instalarea copertinelor metalice poate varia în funcție de tipul specific de copertină și de nevoile individuale ale proiectului. Cu toate acestea, există câțiva pași generali care sunt implicați în procesul de instalare al copertinelor metalice:

 1. Planificare și proiectare:

  • Înainte de a începe instalarea, este important să se efectueze o planificare adecvată. Acest proces implică determinarea locului de instalare, măsurarea și determinarea dimensiunilor corecte ale copertinei, alegerea tipului de copertină și a materialelor adecvate.
 2. Pregătirea suprafeței:

  • Suprafața pe care urmează să fie instalată copertina trebuie să fie pregătită corespunzător. Aceasta poate implica curățarea, nivelarea sau pregătirea suportului structural, cum ar fi pereții clădirii sau structurile de susținere.
 3. Montarea structurii de suport:

  • Dacă copertina necesită o structură de suport, aceasta trebuie instalată înainte de fixarea propriu-zisă a copertinei. Structura de suport poate fi ancorată în peretele clădirii sau poate necesita fundații separate, în funcție de dimensiunea și greutatea copertinei.
 4. Montarea copertinei:

  • Copertina metalică este apoi montată pe structura de suport sau pe perete. Acest proces implică fixarea copertinei la suportul structural folosind fixări adecvate, precum șuruburi, dibluri sau alte elemente de fixare corespunzătoare.
 5. Ajustarea și alinierea:

  • După montare, copertina trebuie să fie ajustată și aliniată corespunzător pentru a se asigura că este orizontală și că se potrivește în mod corect cu zona de protecție dorită.
 6. Testarea și verificarea:

  • Este important să se testeze copertina pentru a se asigura că funcționează corespunzător și că oferă protecția necesară împotriva intemperiilor. Verificați dacă copertina se poate extinde și retracta (în cazul copertinelor retractabile) și asigurați-vă că toate mecanismele funcționează bine.
 7. Finisarea și curățarea:

  • După instalare, este important să se efectueze finisarea finală și curățarea copertinei pentru a îndepărta orice reziduuri sau zgârieturi și pentru a-i conferi un aspect final potrivit.
 8. Întreținerea periodică:

  • Copertinele metalice pot necesita întreținere periodică pentru a se menține în stare bună de funcționare și pentru a prelungi durata lor de viață. Acest lucru poate include curățarea, verificarea elementelor de fixare și, dacă este necesar, vopsirea sau înlocuirea unor componente.

  Este important să se respecte instrucțiunile specificare ale producătorului și, în unele cazuri, să se angajeze profesioniști pentru a asigura o instalare corectă și sigură a copertinei metalice. De asemenea, este esențial să se țină cont de regulamentele locale sau naționale privind construcțiile și siguranța în timpul procesului de instalare.

Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice

Ce întreținere necesită copertinele metalice?

  Pentru a menține copertinele metalice în stare bună de funcționare și pentru a le prelungi durata de viață, este important să se efectueze întreținerea lor periodică.

  Nivelul de întreținere necesar poate varia în funcție de materialul din care sunt fabricate copertinele, de condițiile locale și de gradul de expunere la factori de mediu. Iată câteva aspecte generale ale întreținerii copertinelor metalice:

 1. Curățare regulată:

  • Copertinele metalice pot acumula murdărie, praf, frunze sau alte particule în timp. Este important să le curățați regulat pentru a preveni acumularea de murdărie și pentru a menține aspectul estetic al copertinei. Curățarea se poate face cu apă și săpun sau cu o soluție de curățare blândă, în funcție de materialul copertinei.
 2. Verificarea elementelor de fixare:

  • Periodic, verificați toate elementele de fixare, cum ar fi șuruburile și diblurile, pentru a vă asigura că sunt strânse corespunzător. Acest lucru ajută la prevenirea unor eventuale deteriorări sau a slăbirii copertinei.
 3. Vopsire sau protecție anticorozivă:

  • Dacă copertina metalică este fabricată din oțel sau alte metale susceptibile la coroziune, este posibil să fie necesară o protecție suplimentară împotriva coroziunii. Acest lucru poate implica aplicarea unui strat de vopsea anticorozivă sau a unei acoperiri speciale pentru a preveni oxidarea metalului.
 4. Înlocuirea componentelor uzate:

  • În cazul copertinelor retractabile sau cu mecanisme complexe, este posibil să fie necesară înlocuirea sau repararea componentelor uzate sau defecte, cum ar fi brațele, motorul sau mecanismele de acționare. Verificați periodic aceste componente pentru a evita problemele majore.
 5. Îndepărtarea zăpezii sau a gheții:

  • În zonele cu ierni reci, este important să îndepărtați zăpada sau ghețul acumulat pe copertină pentru a preveni deteriorarea acesteia sau pentru a evita riscul de rupere a mecanismelor retractabile.
 6. Inspecție regulată:

  • Efectuați inspecții regulate ale copertinei pentru a depista orice semne de uzură, deteriorare sau probleme de funcționare. Cu cât sunt identificate mai devreme eventualele probleme, cu atât este mai ușor de intervenit și de efectuat reparații minore.
 7. Apelarea la profesioniști:

  • Dacă întreținerea sau reparațiile necesare sunt complexe sau necesită cunoștințe și echipamente specializate, este recomandabil să apelați la profesioniști pentru a efectua aceste lucrări.

  Întreținerea regulată a copertinelor metalice ajută la menținerea aspectului lor, la prevenirea deteriorărilor și la asigurarea funcționării corespunzătoare pe termen lung. 

  Consultați manualul de utilizare al copertinei sau contactați producătorul pentru recomandări specifice de întreținere, deoarece acestea pot varia în funcție de model și de material. 

Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice, Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice

Reduceri Copertine Metalice